”Tabăra din Pritvorul Satului” Bodești 2015

13 Decembrie 2015

În perioada 11-15 august 2015, Parohia „Sfântul Nicolae” – Bodești a organizat la a treia ediție „Tabăra din Pritvorul Satului”, unde au participat 170-180 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani.

În această perioadă, zilnic s-a săvârșit Sfânta Liturghie, Acatistul Acoperământul Maicii Domnului, cât și rugăciunile de dimineață și seară. Copii participanți au avut diverse ateliere: muzică, creație, confecționare de cruciulițe, tir cu arcul, întreabă preotul, întreceri sportive, drumeții. În ziua de joi a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului și a Sfinților Brâncoveni de la Biserica „Sfântul Nicolae” Bodești la Biserica „Sfinților Voievozi” Bodești de Jos. De-a lungul traseului s-au citit rugăciunile de ploaie, s-au cântat troparul Sfinților Brâncoveni, cât și alte cântări religioase. Ajunși la biserică, părintele Ipate Gheorghe ne-a primit cu multă bucurie, servindu-ne cu suc și dulciuri. După care am mers în Sfânta Biserică, unde s-a citit Acatistul Acoperământul Maicii Domnului, rugăciuni de binecuvântare, cât și istoricul acestei biserici monument. La final toți copii au primit o iconiță și cu binecuvântarea părintelui ne-am întors la biserica noastră.

În această săptămână binecuvântată, copii noștri au participat zilnic la activitățile enumerate, iar o mare parte dintre ei s-au spovedit și împărtășit la Sfânta Liturgie în ziua slăvitului praznic al Adormirii Maicii Domnului. În dupăamiaza aceleași zile a avut loc jocul „Căutarea comorii”, când toți copii au primit dulciuri, diplome și cărți de rugăciuni. Ziua s-a încheiat cu focul de tabără și o serbare câmpenească, unde a participat o mare parte a parohiei, bucurându-ne toți de o agapă frățească.

Prin această tabără și prin toate activitățile care au avut loc, am dorit ca acești copii să se apropie mai mult de biserică, să vadă în preot un prieten al lor și să realizeze că biserica este locul unde multe din probemele lor existențiale își gasesc răspuns și rezolvare. Tot cee ce facem pentru ei, cu ei, are ca scop atragerea lor spre spovedanie și cuminecare cu Trupul și Sângele lui Hristos, spre o pregătire pentru viață, dar cel mai important pentru mântuirea sufletelor lor.